Επικοινωνία ολο το 24ώρο

|

Καλεστε +30 694 6062 850

Ποιον Τύπο Τεστ να Επιλέξω;

Υπάρχουν 3 τύποι στα τεστ ωορρηξίας και τεστ εγκυμοσύνης:

1. Ψηφιακά

2. Ταινίες

3. Midstream

Ποιος τύπος είναι ο καλύτερος; Ποιος ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες μου; Ποιος τύπος είναι πιο αξιόπιστος;

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά.

Δεν υπάρχει διαφορά όσον αφορά στην αξιοπιστία ανάμεσα στους τρεις τύπους τεστ. Και οι τρεις τύποι είναι εξίσου αξιόπιστοι. Και οι τρεις τύποι κατασκευάζονται με τις ίδιες προδιαγραφές ποιότητας, που χαρακτηρίζει όλα μας τα προϊόντα.

Όποιον τύπο τεστ και να χρησιμοποιήσετε, όταν θα έρθει η ώρα του θετικού, θα έχετε το ίδιο αποτέλεσμα. Αυτό που σας ενδιαφέρει είναι η κορύφωση της ορμόνης της ωορρηξίας (LH), καθώς και η ανίχνευση της χοριακής (hCG) στην αρχή της εγκυμοσύνης.

Άρα ποιον τύπο να επιλέξω;

Πότε να επιλέξω τα ψηφιακά τεστ

Τα τεστ τύπου ψηφιακά είναι αυτά:

Αποτελούνται από ένα ψηφιακό αναγνώστη (που τον χρησιμοποιείτε κάθε φορά) και από τα στικ τα οποία είναι μιας χρήσης.

Δείτε τις οδηγίες των ψηφιακών τεστ ωορρηξίας κάνοντας κλικ στο παρακάτω link:

και των ψηφιακών τεστ εγκυμοσύνης σε αυτό:

https://www.youtube.com/watch?v=4klpM_YVyDI.

Τα ψηφιακά τεστ είναι ότι νεότερο υπάρχει από τεχνολογικής άποψης. Είναι πολύ απλά στη χρήση καθώς χρησιμοποιούνται είτε με βύθιση είτε με τοποθέτησή τους απευθείας στη ροή των ούρων, αλλά και στην ερμηνεία τους καθώς σας απαλλάσσουν από την ερμηνεία του αποτελέσματος και κάνουν την ερμηνεία για εσάς. Παρουσιάζουν το αποτέλεσμα με YES+ ή NO-, μέσα σε 3 λεπτά!

Αν στο παρελθόν έχετε χρησιμοποιήσει τα αναλογικά τεστ και έχετε αναρωτηθεί για το αποτέλεσμα – αν είναι θετικό ή όχι – στα ψηφιακά δεν υπάρχει περιθώριο αμφιβολίας, καθώς παίρνετε πάντα ξεκάθαρο και απλό αποτέλεσμα YES+ ή NO-.

Ειδικότερα, με τα ψηφιακά τεστ ωορρηξίας, με πρωτοποριακή μέθοδο ανίχνευσης των ορμονών, σας απαλλάσσουν από την ανάγκη των δύο τεστ την ημέρα, τουλάχιστον για το 97% των περιπτώσεων.

Από την άλλη, τα ψηφιακά τεστ εγκυμοσύνης είναι ρυθμισμένα έτσι, ώστε να ανιχνεύουν ικανοποιητικά επίπεδα χοριακής κατά την πρώτη μέρα της καθυστέρησης και όχι νωρίτερα. Αυτό γίνεται διότι θέλουμε να δείτε θετικό αποτέλεσμα την ημέρα που περιμένετε κανονικά να αδιαθετήσετε, κι όχι νωρίτερα μια που με τα ψηφιακά τεστ δεν μπορείτε να παρακολουθείτε την πορεία της ορμόνης όπως γίνεται με τα αναλογικά.

Όπως τα midstream (βλ. παρακάτω), έτσι και τα ψηφιακά είναι ιδανικά για να τα χρησιμοποιήσετε σε μη ιδιωτικούς χώρους, όπως ο χώρος εργασίας σας, λόγω της δυνατότητας επιλογής του τρόπου χρήσης, δηλαδή με βύθιση ή τοποθέτηση στη ροή των ούρων.

Πότε να επιλέξω τα τεστ σε ταινία

Τα τεστ τύπου ταινία είναι αυτά:

Τα τεστ σε ταινία κατασκευάζονται με γνώμονα το μικρό τους μέγεθος και την ευκολία στη χρήση τους. Προϋποθέτουν ότι θα συλλέξετε το δείγμα των ούρων σας σε ένα πλαστικό ποτηράκι (δεν χρειάζεται αποστειρωμένος ουροσυλλέκτης).

Δείτε τις οδηγίες χρήσης των τεστ ωορρηξίας σε ταινία κάνοντας κλικ στο παρακάτω link:

και των τεστ εγκυμοσύνης σε ταινία σε αυτό:

https://www.youtube.com/watch?v=ZWQJuM1BecA.

Τα τεστ σε ταινία θα τα επιλέξετε όταν θέλετε να κρατήσετε το κόστος του καλαθιού αγοράς χαμηλά. Είναι η πιο οικονομική επιλογή, καθαρά λόγω του τύπου τους. Με άλλα λόγια δεν έχουν το πλαστικό περίβλημα των midstream και των ψηφιακών τεστ, οπότε κατευθείαν μειώνεται το κόστος παραγωγής.

Για την ωορρηξία

Ειδικότερα για τα τεστ ωορρηξίας σε ταινία, αν έχετε άστατους κύκλους και χρειάζεστε πολλά τεστ μέσα στον μήνα μέχρι να βρείτε την ωορρηξία σας, τότε οι ταινίες είναι η κατάλληλη επιλογή.

Τα τεστ σε ταινία, λόγω του ότι παρουσιάζουν το αποτέλεσμα σε μορφή γραμμών και αφήνουν την ερμηνεία σε εσάς, είναι ο ιδανικός τύπος τεστ όταν θέλετε να παρακολουθήσετε με λεπτομέρεια την πορεία της ορμόνης. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η ορμόνη δεν κινείται με ξεκάθαρο τρόπο (Πόσο διαρκεί η κορύφωση της ορμόνης LH σε κάθε γυναίκα;). Σε αυτές τις περιπτώσεις, εσείς με δική σας επιθυμία ή μετά από συμβουλή του/της ιατρού σας, θα μπορούσατε να δείτε ακριβώς τον τρόπο που ο οργανισμός σας χειρίζεται την ορμόνη. Τα αναλογικά τεστ θα σας δείξουν ακριβώς την εικόνα της ορμόνης και όχι απλά ένα θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα.

Για την εγκυμοσύνη

Στην περίπτωση της ανίχνευσης της εγκυμοσύνης, τα τεστ σε ταινία, επειδή είναι αναλογικά, θα σας δείξουν θετικό αποτέλεσμα 3-4 μέρες πριν την αναμενόμενη περίοδο (ίσως και νωρίτερα σε κάποιες περιπτώσεις). Επιπλέον όμως, και εδώ είναι το πιο σημαντικό, συνεχίζοντας τα τεστ εγκυμοσύνης, μετά το πρώτο θετικό αποτέλεσμα, θα σας δίνουν την πληροφορία της ομαλής εξέλιξης της εγκυμοσύνης. Αυτό θα μπορείτε να το παρατηρείτε με γραμμή αποτελέσματος η οποία θα είναι όλο και πιο έντονη μέρα με τη μέρα, καθώς οι μονάδες της χοριακής αυξάνουν.

Τα τεστ σε ταινία λειτουργούν μόνο με βύθιση στα ούρα. Αν και είναι πολύ απλός τρόπος χρήσης, ωστόσο κάποιες κοπέλες δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν το εξτρά ποτηράκι. Σε αυτήν την περίπτωση υπάρχουν οι άλλοι δύο τύποι τεστ που θα ικανοποιήσουν αυτήν τους την επιθυμία.

Πότε να επιλέξω τα τεστ midstream

Τα τεστ τύπου midstream είναι αυτά:

Αποτελούνται από ένα πλαστικό περίβλημα και έχουν καπάκι. Χρησιμοποιούνται με δύο τρόπους: Είτε με συλλογή και βύθιση στα ούρα (όπως και οι ταινίες) είτε με απευθείας τοποθέτησή τους στη ροή των ούρων.

Επομένως, επιλέγετε τα τεστ τύπου midstream όταν θέλετε να έχετε όλα τα χαρακτηριστικά των τεστ σε ταινία, αλλά θέλετε επιπροσθέτως να μπορείτε να χρησιμοποιείτε το τεστ απευθείας στη ροή των ούρων.

Δείτε τις οδηγίες χρήσης των τεστ ωορρηξίας midstream κάνοντας κλικ στο παρακάτω link:

και των τεστ εγκυμοσύνης midstream σε αυτό:

https://www.youtube.com/watch?v=onBExzswvpk.

Επειδή είναι αναλογικά, δηλαδή σας παρουσιάζουν το αποτέλεσμα σε μορφή γραμμών και εσείς κάνετε την ερμηνεία, σας δίνουν τη δυνατότητα να βλέπετε και να αξιολογείτε την πορεία της ορμόνης, όπως ακριβώς και στις ταινίες (βλ. πιο πάνω).

Λόγω του ότι χρησιμοποιούνται με δύο τρόπους, δηλαδή με συλλογή και βύθιση στα ούρα, ή με απευθείας τοποθέτησή τους στη ροή των ούρων, θα τα επιλέξετε αν ο χώρος που θα τα χρησιμοποιήσετε δεν είναι ιδιωτικός (πχ στην εργασία σας) και θέλετε να κάνετε το τεστ με απόλυτη διακριτικότητα ή αν απλά δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο της βύθισης για τη διενέργεια του τεστ.

Άρα η επιλογή είναι καθαρά προσωπικό σας θέμα, ανάλογα με τα χρήματα που θέλετε να διαθέσετε, την προτίμησή σας στην ανάγνωση των αποτελεσμάτων και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θέλετε να κάνετε τα τεστ.

Πηγή: hometest.gr

Σχετικά Άρθρα

Comments

Μείνετε σε επαφή

120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
53ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Πρόσφατα Αρθρα